ÇELİK, SETSKUR ÇEKTİRMELİ BAĞLANTI ELEMANI

Tasarım

Fortefix miller, gövdeler, setskurlar, çektirme yapmak üzere tasarlanmıştır. 

Fortefix Gövde

Fortefix gövde çelik materyalden talaşlı imalat yöntemiyle üretilmekte ve silindirik gövdeye sahiptir. Çapı çoğunlukla 15mm olup bunun alt ve üstünde ölçülerde fortefix gövde üretimi mevcuttur. Ahşap panel kalınlıklarına uygun şekilde, farklı boyutlarda fortefix ve setskur üretimi yapılmaktadır. Fortefix gövdenin üst kısmında M10 diş çekilmiş bir setskur boşluğu yer almaktadır. Yanal yüzeyinde ise fortefix milinin girebileceği bir delik  ( mil çapına uygun toleransta açılmış ) yer almaktadır.   Böylece Fortefix gövdenin üst kısmından monte edilen Setskurun,  yanal yüzeyden serbest halde giren mile dikey olarak temas etmesi sağlanır. Fortefix gövdenin montaj esnasında konumu ( mile göre yönü) düz tornavida ile üst kısmından ayarlanabilmektedir.

Fortefix Setskur

Fortefix setskur çelik materyalden talaşlı imalat yöntemiyle metrik 10 olarak üretilmektedir.  Setskurun üst kısmı yıldız başlı olup, düz ve yıldız tornavida kullanılarak vidalama yapılabilmektedir. Setskurun uç kısmı 115 derece açılı üretilmiş olup, fortefix milin boyun kısmındaki radüslü iç bükey yüzey ile uyumludur. İki açı arasında oluşturulan eğimli temas yüzeyi, setskurun mil üzerine yaptığı baskı ile milin hareket etmesini ve çekme meydana gelmesini sağlamaktadır. Metrik dişli setskurun yaptığı çektirme ve birleştirme gevşeme yapmaz. Birleştirme mukavemetinin düzeyini mobilyanın kullanımı süresince devam eder. 

Fortefix Mil

Fortefix mil, çelik materyalden talaşlı imalat yöntemiyle üretilmektedir. Silindirik bir gövdeye sahip olan miller, paneller arasında birleşimi sağlayan parça olup çeşitleri; metrik dişli düz miller, masa bağlantı milleri, tek taraflı miller, tek taraflı mafsallı miller, çift taraflı mafsallı miller, mafsallı stoplu miller, 90 derece miller, çift taraflı miller, çift taraflı segmanlı miller olarak sıralanmaktadır.  

Fortefix miller, Gövdeler, setskurlar, çektirme yapmak üzere tasarlanmıştır. Birleşimlerde mutlaka Kavela ile birlikte kullanılmalıdır.

İlgili Ürünleri Görüntüleyin

Fortefix çözümü ile alakalı tüm ürünleri görüntülemek için lütfen sağdaki butona tıklayın.
Ürünleri Görüntüle