HECTOR BAZA AYAĞI

Tasarım

Hector baza ayakları, Baza Boru, Pingo, klips, Baza Pingo Tapası ve baza üst Bağlantı parçalarından oluşan modül ayak sistemidir.

Yükleme kapasitesi ayak başına 150 kg, 3 veya daha fazla ayakta maks. 450 kg

Kutu Mobilya Montajı yapılırken ve kaydırılırken baza ayağı, pingosu, üst bağlantı içerisinde güvenli şekilde konumunu korumaktadır.

100mm,120mm,150mm olmak üzere 3 ölçüye sahip olan hectorun tüm tipleri pingonun döndürülmesi ile -5mm ve +25mm yükseklik ayar imkanına sahiptir. Pingonun döndürülmesi baza borunun ve baza üst bağlantının birbirine beş kanallı dikey geçme yapması ile konfor ve kolaydır.

100mm,120mm,150mm olmak üzere 3 ölçüye sahip olan hectorun tüm tipleri pingonun döndürülmesi ile -5mm ve +25mm yükseklik ayar imkanına sahiptir. Pingonun döndürülmesi baza borunun ve baza üst bağlantının birbirine beş kanallı dikey geçme yapması ile konfor ve kolaydır.


Dübelli Baza Üst

104-01-65 Hector baza  üst kendinden dübelli olup, montaj soırasında dübeli ölçüsünde açılan delik içerisine yerleştirildikten sonra tokmak ile yapılan çamka eylemi sabitlenmesini ve montajını sağlar. Tırnak yönü dikkate alınarak daha sonra Vidalama Yapılmalıdır.

Hector Pimli Baza Üst Bağlantı

104-0,1-67 Hector pimli baza üst bağlantı, özellikle çapraz yüklere maruz kalabilen, yüksek dikey ve yatay taşıma ihtiyaçlarını gidermek amacıyla tasarlanmış (ada tipi modüller başta olmak üzere) kullanım alanı olan, montaj konumu kendinden dübeller ile belirlenen özellikle çakma dübel ile vidalama öncesinde modüle birleşim elde edilmesini, sağlayan çakma pimli baza üst modüldür. 

Baza Üst Bağlantı

104-01-66 Mobilyanın ağırlığını, dolap alt tablası ile beraber, Dolap yan dikmenin cumbasına da aktaran tırnaklı bir yapısı olan baza üst bağlantı, Mobilyanın alt tablasına, üst bağlantı ekseninde açılacak delik ile baza pingoya tornavida erişim deliği açılarak mobilya içinden yükseklik ayarlama imkanı elde elde etmemizi sağlar.

Montaj

  Mobilyanın konstrüksiyon ve modül tipine uygun baza üst bağlantı tercih edilir. İstenen baza boyu yüksekliğine uygun boru tercih edilir. Modül içinden yükseklik ayarı için ahşap alt tablaya delik delinmesi ve  104-01-66 hector baza üst bağlantı kullanılması gerekmektedir.  
-5 ve +25mm toplam 30mm yükseklik ayarı yapılabilinmektedir
Diğer yukseklik ayarlamaları pingoyu manuel el ile döndürmek suretiyle yapılacaktır. Dübelli 104-01-65 kodlu (Ø15mm h:13mm) ve Üç pimli  104-01-67 (1 adet Ø15mm ve h:12mm orta, 2 adet Ø10mm ve h:12mm dübelli)   baza üst bağlantılar, dübelleri için uygun çap ve aralıklarda delik prosesine ihtiyaç duymaktadır. üst bağlantıları kendi üzerinde stabil bulunan, pimleri çakmak suretiyle sabitlemeliyiz. Çakma eylemi pimin bulunduğu noktada kontrollü kırılma ile dübel içerisinde sıkıştırma elde edilmesi amacıyla özel tasarlanmıştır. 
-5 ve +25mm toplam 30mm yükseklik ayarı ei ile pingoyu döndürerek  yapılabilinmektedir. 

  Baza üst bağlantı montajı vidalası, mobilya yapımında tercih edilen ahşap panel kalınlığı ile ilgilidir. Kalınlığa uygun boyda 3,5 ve 4 serisi ahşap vidası tercih edilmelidir. Her vida deliğine bir adet vida ile monte edilmelidir.

Montajı tamamlanan mobilya ve baza ikilisinin, tasınması sürükleyerek değil kaldırılarak yapılmalıdır.

  Kutu mobilya modülleri, tasarıma uygun şekilde konumlarına yerleştrildikten sonra, pingonun yükseklik ayarları ile yer düzlemine göre terazileme yapılır duvarlar yada modüllerin birbirleri ile üniform teması sağlanır. Tüm Modüller birbirine ve veya duvara monte edildikten sonra son kez baza ayaklarının pingolarını kontrol ediler. Gevşek ve boşta bir pingonun kalmadığından emin olunur.

  Tercih edilen baza malzeme türüne (       PVC, Alüminyum, ahşap) uygun klipsler baza iç kısmına vidalanmak suretiyle ya da kanal içine geçirilmek suretiyle monte edilir.

  Baza klipsleri tekli ve ikili olmak üzere tasarlanıştır. 100-12Omm baza borular için tekli, 120 ve 150mm baza borular için ikili klipler tercih edilebillmektedir. Baza boru uzunluğu ve baza yuksekliği birlikte arttığında, baza ağırlığı artmakta olduğundan bazanın dikey gönyesini dikey yönde tek klips koruyamamaktadır. Bu durumu tetikleyen diğer bir unsur da baza ayakları arasındaki mesafe, yani modüllerin genişliklerinin küçük ölçüde ve sık baza ayak kullanımı gibi durumlarla kısacası Her projede yerine göre klips seçimi planlaması gerekmektedir

İlgili Ürünleri Görüntüleyin

Hector Baza Ayağı çözümü ile alakalı tüm ürünleri görüntülemek için lütfen sağdaki butona tıklayın.
Ürünleri Görüntüle